16 ℃

“Oermens had waarschijnlijk al smartphone”

Foto: Valsheb / Shutterstock.com

Er zijn sterke aanwijzingen dat de oermens duizenden jaren geleden al de beschikking had over een smartphone. Archeologen hebben in de Amerikaanse staat Utah een zeer vroege voorloper van de iPhone gevonden. De prehistorische iPhone is waarschijnlijk 3 tot 4 miljoen jaar geleden ontwikkeld.

“De prehistorische iPhone lijkt in niets op de iPhone die we tegenwoordig kennen”, zegt techjournalist Dando Nastelijn. “Zo werd dit model geheel gemaakt van steen. Materialen als aluminium en plastic waren toen nog niet uitgevonden. Wel heeft dit toestel al de afgeronde hoeken, die we bij de moderne iPhone ook nog zien.”

“De functionaliteit van het apparaat blijft ver achter bij die van de huidige smartphones”, vervolgt Nastelijn. “Het toestel heeft geen touchscreen en geen bluetooth. Ook beschikt het toestel niet over een ingebouwde camera.”

Toch had de prehistorische iPhone al een paar indrukwekkende features. Zo is er geen batterij die kan leegraken en kun je op het toestel niet gebeld worden. Dat is vooral handig als je niet gestoord wil worden.

 
Deel dit artikel: