14 ℃

Oekraïne wil jongeren uit Nederlandse banlieues inzetten om tekort aan militairen op te lossen

Oekraïne wil jongeren uit Nederlandse banlieues inzetten om tekort aan militairen op te lossen
Foto: Nesterenko Maxym / Shutterstock.com

Een Oekraïense minister heeft vandaag voorgesteld om jongeren uit Nederlandse probleemwijken in te zetten als militairen voor het Oekraïense leger. Volgens de minister is het goed als Europees gezinde landen elkaar gaan helpen om elkaars problemen op te lossen.

De Oekraïense minister Voc Gennipski wil graag jongeren uit Nederlandse achterstandswijken als de Bijlmermeer en de Schilderswijk naar het front in Oekraïne sturen. Volgens de minister zou dit een goede stap zijn in wederzijdse solidariteit: “Wij hebben begrepen dat er nogal wat probleemwijken zijn in Nederland waar de werkloosheid hoog is. Oekraïne wil graag meehelpen om vooral de jongeren uit deze wijken weer een toekomstperspectief te bieden.”

De minister is niet bang dat jongeren uit probleemwijken het Oekraïense leger zullen verzwakken: “Het gaat ons in de eerste plaats om solidariteit. Wij vinden dat Nederlandse probleemjongeren op dezelfde manier moeten worden behandeld als onze eigen mensen. Als ze zien dat wij ze met alle respect een plekje aan het front geven, ben ik er van overtuigd dat wij ook veel terug zullen krijgen van deze jongeren. Bovendien denk ik dat de meesten niet langer dan een weekje of twee, drie in dienst zijn. Daarna keren de jongeren weer vredig naar huis waar trotse ouders hun de laatste dienst kunnen bewijzen.”

 
Deel dit artikel: