Oekraïne doet laatste poging om oorlog te voorkomen: “Rusland mag gebied rond Tsjernobyl hebben”

Foto: Seneline / Shutterstock.com / Saeima / Wiki Commons CC20

Oekraïne doet er alles aan om een oorlog met Rusland te voorkomen. Als teken van goede wil heeft Oekraïne nu zelfs een stuk grond aangeboden aan haar gehate oosterburen.

Afgelopen week liet de Engelse premier Boris Johnson en de Amerikaanse president Joe Biden al weten dat ze vrezen voor een inval van Rusland in Oekraïne. Inmiddels heeft ons eigen kabinet alle Nederlanders opgeroepen om de Oekraïne te verlaten. Ondanks deze vege tekenen proberen de Oekraïense leiders toch nog onder een oorlog uit te komen met een opmerkelijk aanbod aan de Russische agressor.

“Wij zijn bereid tot een knieval als wij daarmee bloedvergieten kunnen voorkomen”, zegt de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmytro Kuleba. “Als Poetin zo graag een land wil annexeren, dan bieden wij hem een buitengewoon stukje Oekraïne aan. Het gebied rond het pittoreske Tsjernobyl ligt dicht tegen de Russische grens en is absoluut niet dichtbevolkt. Het Russische leger zal dus geen enkel probleem ondervinden bij het innemen van dat gebied. Wat ons betreft kunnen daar miljoenen Russen gaan wonen. Wij beloven dat wij dat gebied de komende 26.000 jaar niet zullen bezoeken, laat staan aanvallen. Sterker nog, wij wensen alle nieuwe bewoners van dat gebied vanuit heel ons hart vrede en gezondheid toe.”

 
Deel dit artikel: