13 ℃

Oekraïense president beweert dat het nog steeds oorlog is in zijn land

Oekraïense president beweert dat het nog steeds oorlog is in zijn land
Foto: Oleksandr Osipov / Shutterstock.com

KYIV - Volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky woedt er nog steeds oorlog in zijn land. Omdat daar in de Nederlandse kranten vrijwel niets van te zien is, betwijfelen deskundigen of Zelensky de waarheid spreekt.

Defensiespecialist Norbert Schimmelhont vindt het verhaal van Zelensky moeilijk te geloven: “Als in Oekraïne nog steeds soldaten in de loopgraven liggen terwijl de winterse kou in aantocht is, dan zou dat groot nieuws moeten zijn. Maar ik lees er niets over in de krant. Hoe verklaart Zelensky dat? Iedereen kan wel roepen dat er oorlog is. Laat hem eerst maar met bewijzen komen.”

Volgens Zelensky zijn er nog steeds Russische aanvallen, terwijl veel Europeanen er vanuit gingen dat de strijd in Oekraïne al lang voorbij was. “In de krant en op televisie is al sinds begin oktober niets meer over Oekraïne te zien en nu beweert Zelensky ineens dat het daar nog steeds oorlog is? Dat komt op mij een beetje ongeloofwaardig over”, zegt buitenlandcorrespondent Wilbert de Vloek vanuit Gaza.

 
Deel dit artikel: