23 ℃

Poetin: “Oekraïense bombardementen op De Krim verstoren vakantiegenot Russische toeristen”

Poetin: “Oekraïense bombardementen op De Krim verstoren vakantiegenot Russische toeristen”
Foto: Alexeyart1 / Sodel Vladyslav / Shutterstock.com

Met het bombardement op een militair vliegveld op het schiereiland De Krim heeft Oekraïne de rust van Russische toeristen verstoord. Dat zegt de Russische president Vladimir Poetin. 

De Krim werd in 2014 door Rusland geannexeerd en is sindsdien een populair vakantieoord voor Russische toeristen. Ondanks de oorlog gaan Russen ook dit jaar massaal op vakantie naar De Krim. Maar hun rust werd deze week bruut verstoord, toen het Oekraïense leger een Russische luchtmachtbasis op het schiereiland aanviel.

Volgens Poetin gaan de Oekraïense bombardementen op De Krim ten koste van het vakantiegenot van de Russische toeristen: “Duizenden Russen gaan naar De Krim om rustig van hun vakantie te genieten, maar het Oekraïense leger houdt daar totaal geen rekening mee. Dat is niet netjes.”

Oekraïne zegt dat Rusland óók bombardementen heeft uitgevoerd en daarbij De Krim als uitvalsbasis heeft gebruikt. Maar dat is volgens Poetin geen excuus: “Over en weer met vingers wijzen vind ik erg kinderachtig. Bovendien doe je daarmee geen recht aan de Russische toeristen op de Krim die het hele jaar hard hebben gewerkt en nu gewoon een weekje vakantie willen.”

 
Deel dit artikel: