21 ℃

Odido Hendriks (21) woedend op T-Mobile en Tele2: “Ze stelen mijn naam”

Odido Hendriks (21) woedend op T-Mobile en Tele2: “Ze stelen mijn naam”
Foto: True Touch Lifestyle / Shutterstock.com

DRUTEN - De telecombedrijven T-Mobile en Tele2 gaan verder onder een nieuwe naam. En dat is uitgerekend de voornaam van de 21-jarige Odido Hendriks. Zij vraagt zich af waarom de bedrijven het op haar gemunt hebben.

Odido werd 21 jaar geleden geboren in Brazilië en groeide op bij haar adoptieouders in het Gelderse Druten. “Ik ben vernoemd naar mijn oma. Zij heette ook Odido”, vertelt ze. “Ik was altijd trots op mijn bijzondere naam, maar nu is de lol er wel af. De rest van mijn leven zal ik worden geassocieerd met een goedkope telefoonboer. Snap je hoe dat voelt?”

T-Mobile en Tele2 maakten de naamswijziging dinsdagochtend bekend. “Ze hebben geen toestemming gevraagd, niet overlegd, helemaal niks. Ik moest vanmorgen via de media vernemen dat ze mijn naam gepikt hebben”, vertelt Odido.

Odido vraagt zich af waarom beide telecombedrijven uitgerekend háár naam hebben gepikt: “Van alle namen die ze hadden kunnen kiezen, nemen ze uitgerekend die van mij. Dat kan toch geen toeval zijn? Ik ben de enige in Nederland met de naam Odido. Het moet dus een persoonlijke aanval op mij zijn, maar waarom? Misschien is het omdat ik een kleurtje heb.”

 
Deel dit artikel: