19 ℃

Ochtendritueel anno nu: tandpasta op brood

Nederlanders zijn steeds drukker. ’s Ochtends is er nauwelijks tijd om te ontbijten en de tanden te poetsen. Steeds meer Nederlanders weten die twee noodzakelijke klusjes te combineren. In de zoektocht naar tijdwinst en efficiency heeft tandpasta de weg naar de ontbijttafel gevonden. 

Foto: Nieuwspaal

Wie kent het niet: haasten om op tijd bij de bus, tram, trein te zijn of de file in te schuiven? Je komt altijd tijd tekort. Broodjes smeren voor tussen-de-middag en je tas pakken met telefoon en andere dingen die je wel of niet nodig hebt. Een blik op de klok en: ‘jeetje is het al zó laat?’ Iedere werkdag gaat dat bij duizenden mensen op deze manier.

Steeds meer mensen combineren een snel ontbijtje met tandenpoetsen door de tandpasta op het broodje te smeren. Twee vliegen in één klap. Een gevulde maag en een fris gebit, wie wil dat nou niet?

De opmars van deze nieuwe trend is niet meer te stuiten. Bleef het eerst bij een enkele BN’er, nu gaat iedereen mee met deze nieuwe rage. Op tijd zijn én een frisse adem passen nou eenmaal in deze tijd. Tijden veranderen, ook op dit punt.

 
Deel dit artikel: