21 ℃

Nudisten niet blij dat kledingwinkel Shoeby open blijft: “Niet bevorderlijk voor de naaktloperij”

Nudisten niet blij dat kledingwinkel Shoeby open blijft: “Niet bevorderlijk voor de naaktloperij”
Foto: Joop Hoek / Shutterstock.com

ROSMALEN - Dankzij een akkoord met de schuldeisers hoeft kledingwinkel Shoeby voorlopig niet meer te vrezen voor een faillissement. Voor de Vereniging Van Nudisten (VVN) is dit akkoord een klap in het gezicht. De VVN is van mening dat kledingwinkels als Shoeby niet bijdragen aan het normaliseren van naaktloperij.

“Hartstikke zonde dat Shoeby voorlopig blijft bestaan”, vindt VVN-lid Anita Trosmaan (43) uit Zwijndrecht. “De beslissing om zo’n kledingwinkel te behoeden voor een faillissement geeft een heel duidelijk maatschappelijk signaal af, namelijk: mensen moeten kleding blijven dragen. Dit slaat natuurlijk nergens op. Van nature zijn wij allemaal naakte wezens. Heb je ooit een baby geboren zien worden met een spijkerbroek aan? Precies.”

VVN-lid Friso Laanders (39) sluit zich hierbij aan: “Kleding zorgt ervoor dat we onze ware identiteit letterlijk verhullen in allerlei laagjes. Dat we onszelf niet écht durven laten zien aan de buitenwereld. Kledingwinkels als Shoeby zouden zich daarom kapot moeten schamen dat ze überhaupt bestaan. Ik hoop van harte dat Shoeby binnenkort alsnog failliet gaat, zodat hun vaste klanten straks ook gewoon poedelnaakt door de winkelstraat slenteren.”

 
Deel dit artikel: