Na fotorel Britse prinses Kate:

Nu ook twijfels over echtheid foto prinses Beatrix

Nu ook twijfels over echtheid foto prinses Beatrix
Foto: RVD / Jeroen van der Meyde / Gadelshina Dina / Shutterstock.com

DEN HAAG - Nadat eerder ophef ontstond over een privéfoto van de Britse prinses Kate zijn er nu ook twijfels gerezen over een vakantiefoto van prinses Beatrix. Volgens sommige persbureau’s is de foto digitaal bewerkt.

Het gaat om een vakantiefoto van prinses Beatrix die afgelopen zomer werd gepubliceerd. De prinses poseert op de zwembadtrap van haar vakantievilla in Toscane. Prinses Beatrix is schijnbaar in zeer goede conditie, maar persbureau FAP twijfelt aan de echtheid van de foto. “Op het eerste gezicht lijkt er niets mis met deze foto. Maar wie beter kijkt, ziet toch enkele opmerkelijke details”, zegt grafisch deskundige Govert Borkijn.

“De prinses heeft op deze foto aanzienlijk minder rimpels dan op andere foto’s. Het lijkt alsof er met speciale software flink aan deze foto is gesleuteld”, aldus Borkijn. “Prinses Beatrix is 86, maar dit lichaam geeft een heel andere indruk. Het lijkt alsof iemand het hoofd van prinses Beatrix op het lichaam van een 20-jarige stockfotosnol heeft geplakt.”

 
Deel dit artikel: