23 ℃

Nu ook Sven Kramer aangereden

Er lijkt sprake te zijn van een complot tegen schaatsers. Na zijn vader Yep is nu ook schaatser Sven Kramer aangereden.

Foto: Oleg Bkhambri / Wiki Commons CC

Sven Kramer werd in het Duitse Inzell aangereden door een auto. De schaatser is daardoor gewond geraakt aan zijn knie. Het is de tweede keer binnen een week dat iemand van de familie Kramer onderuit wordt gereden. Afgelopen woensdag werd ook de vader van Sven, oud-schaatser Yep Kramer aangereden.

“Twee keer in een week werd een schaatser omver gereden. De twee slachtoffers komen ook nog uit dezelfde familie. Dat kun je geen toeval meer noemen”, concludeert misdaaddeskundige Pim Jocherse. “Ik vrees dat hier opzet in het spel is. Mogelijk heeft iemand het op schaatsers gemunt.”

Over de reden van de aanslagen tast Jocherse nog in het duister. “De aanrijdingen vonden ver van elkaar plaats, dus er lijkt sprake te zijn van een gecoördineerde actie. Mogelijk gaat het om een bende die een bloedhekel heeft aan schaatsers. Je weet niet wat er in het hoofd van zulke zieke geesten omgaat. De winter staat voor de deur en ook het schaatsseizoen gaat weer beginnen. Het is duidelijk dat iemand daar beslist niet op zit te wachten.”

 
Deel dit artikel: