16 ℃

Nu al veel kritiek op bondscoach: “Hij moet zijn FC Den Bosch-bril afzetten!”

Foto: Fabrizio Andrea Bertani / Shutterstock.com

Woensdagavond speelde Oranje de eerste oefenwedstrijd op weg naar het EK. De wedstrijd was zo belabberd dat nu al kritiek hoorbaar is op de bondscoach. Volgens critici wordt het de hoogste tijd dat hij zijn FC Den Bosch-bril afzet.

Na de oefenwedstrijd van het Nederlands Elftal tegen Schotland lijkt er weinig ruimte voor optimisme. Supporters en journalisten maken zich grote zorgen over de keuzes van bondscoach Frank de Boer. Vooral zijn voorkeur voor spelers die bij FC Den Bosch spelen of een verleden hebben bij die club is bij velen een doorn in het oog.

Supporters van Ajax, Feyenoord en PSV zijn dan ook eensgezind in hun kritiek. In een gezamenlijk statement schrijven ze: “Wij begrijpen dat iedere bondscoach zijn eigen accenten legt, maar als meer dan de helft van de spelers bij een ploeg vandaan komt die al tien jaar in de eerste divisie speelt, gaat er volgens ons iets goed mis.”

Supporters van FC Den Bosch vinden de kritiek op de bondscoach lachwekkend. Volgens hen is het pure kinnesinne van de grote clubs. Den Bosch supporter Willem-Jan Krul staat dan ook nog steeds achter de keuzes van de bondscoach: “Ik begrijp heus wel waar de kritiek vandaan komt. FC Den Bosch is afgelopen jaar één na laatste geworden in de Eerste Divisie en dus lijkt het onlogisch om bijna de hele Bossche selectie mee te nemen naar een EK. Maar dan ga je wel voorbij aan het feit dat er veel zeer jonge, talentvolle jongens bij die club spelen. Door die nu op te stellen in Oranje is het heel goed mogelijk dat ze binnenkort gaan schitteren bij PEC Zwolle of NEC. Dat zou toch heel Nederland moeten willen?”

 
Deel dit artikel: