20 ℃
Duurdere kaartjes, minder treinen

NS: “Treinreis moet weer echt iets exclusiefs worden”

NS: “Treinreis moet weer echt iets exclusiefs worden”
Foto: Z. Jacobs / Shutterstock.com

De NS verhoogt de tarieven voor een los treinkaartje met bijna zes procent. Daarnaast gaan er veel minder treinen rijden. Op die manier wil de NS het reizen per trein weer wat exclusiever maken.

“De trein heeft helaas een wat ordinair imago gekregen”, legt de NS uit. “Iedereen stapt nu zomaar in de trein, alsof het een openbaar vervoersmiddel is. Daar willen we vanaf.”

“Niemand stapt in de trein omdat ‘ie gewoon ergens heen wil. Het gaat ook om een stukje beleving”, zegt het spoorbedrijf. “Vroeger was het heel wat als je zei dat je met de trein van Den Helder naar Schagen ging. Dat gevoel willen we weer terug. Mensen moeten weer met trots kunnen vertellen dat ze treinreis gaan maken.”

En daarom gaan de tarieven flink omhoog: “Een treinreis wordt weer een stukje luxe. Daar leef je weken van tevoren naartoe. En uiteraard mag zo’n belevenis best wat kosten. Reizigers krijgen bij ons de complete treinervaring. Bedenken waar je naartoe wil, sparen voor een kaartje en dan maar hopen dat de trein daadwerkelijk rijdt. Waar vind je tegenwoordig nog zo veel avontuur?”

 
Deel dit artikel: