26 ℃

NS trots op nieuwe intercitytrein: “Vertragingen worden stijlvoller dan ooit”

NS trots op nieuwe intercitytrein: “Vertragingen worden stijlvoller dan ooit”
Foto: Mennov1996 / Wiki Commons CC BY-SA 4.0

De splinternieuwe intercitytrein van de NS rijdt vanaf nu mee in de reguliere dienstregeling. De NS zegt trots te zijn dat ze haar klanten voortaan stijlvollere vertragingen kan voorschotelen.

NS-directeur Wouter Koolmees reed woensdagochtend mee met de eerste reis van de nieuwe intercitytrein. De trein, die officieel de naam Intercity Nieuwe Generatie heeft meegekregen, is volgens Koolmees het neusje van de zalm op treingebied: “Deze trein kan een snelheid halen van maar liefst 200 kilometer per uur. Azijnpissers zullen waarschijnlijk mekkeren dat een trein niet harder dan 160 mag rijden op het Nederlandse spoor, en dat dat precies de maximale snelheid was van de oude intercity, maar aan dat soort negativisme doen wij bij de NS niet mee.”

Bovendien is de snelheid volgens Koolmees niet de enige reden waarom de nieuwe intercity is aangeschaft: “Het ontwerp is werkelijk schitterend. De bijnaam van de intercity is De Wesp. Dat is niet voor niets. De trein is rank, snel en indrukwekkend. Vanaf nu zullen al onze vertragingen een attractie op zich zijn. In deze trein blijf je met plezier 15 tot 20 minuten langer zitten dan in de dienstregeling was beloofd. Wachten in deze trein is zo stijlvol, dat onze reizigers zullen gaan klagen als we het ooit voor elkaar krijgen om wel op tijd te rijden.”

 
Deel dit artikel: