19 ℃

NS: “Reizen per trein is in de toekomst heel normaal”

NS: “Reizen per trein is in de toekomst heel normaal”
Foto: Bjorn Keith / Shutterstock.com

In de trein stappen en even later op de afgesproken tijd op de plaats van bestemming komen. Dat klinkt nu nog als science fiction, maar volgens de NS is het in de toekomst de normaalste zaak van de wereld. De NS wil passagiers serieus gaan vervoeren, zelfs in de spits. Nu rijden de treinen nog incidenteel.

“In de afgelopen 180 jaar heeft de NS al uitgebreid geëxperimenteerd met het vervoer over spoor”, zegt een woordvoerder. “Vooral de laatste veertig jaar hadden we wat aanloopproblemen zoals werkzaamheden, personeelstekort, defect materieel, vallend blad, hete spoorstaven, defecte bovenleidingen, gladde rails, aanrijdingen met personen, sein- en wisselstoringen, blikseminslagen, stoomstank, koperdiefstal, treinrukkers, griep, tunnelvisie, de Fyra, kapingen, de OV-chipkaart, ongemotiveerd personeel en stakingen. Maar alle begin is moeilijk.”

De woordvoerder van de NS fantaseert hardop over de toekomst: “Ik denk echt dat reizigers dan een reële kans hebben om daadwerkelijk op de plaats van bestemming aan te komen. Maar zo ver is het uiteraard nog niet. Nu zijn we nog even bezig met een staking. Daarna gaan we zeker met dit idee aan de slag.”

 
Deel dit artikel: