NS neemt harde maatregelen tegen onwillende reiziger: “Prijs van kaartjes net zo lang verhogen tot mensen wél in de trein stappen”

NS neemt harde maatregelen tegen onwillende reiziger: “Prijs van kaartjes net zo lang verhogen tot mensen wél in de trein stappen”
Foto: Fotos593 / Shutterstock.com / Levien Willemse / Wiki Commons CC BY-SA 4.0

UTRECHT - De NS neemt snoeiharde maatregelen tegen mensen die het vertikken om met de trein te reizen. Het bedrijf gaat de prijs van treinkaartjes net zo lang verhogen tot mensen wél in de trein stappen.

De NS kwam dinsdag met dieprode jaarcijfers. Nog altijd ligt het aantal reizigers ver achter bij de verwachting. “Helaas moeten we vaststellen dat te weinig mensen met de trein reizen. Met flink duurdere kaartjes hopen we het tij te keren”, aldus NS-directeur Wouter Koolmees.

In een poging meer mensen te verleiden om in de trein te stappen, verhoogt de NS de prijzen van treinkaartjes alvast met meer dan 10 procent. “We hopen dat duurdere kaartjes helpen om het aantal klanten weer op peil te brengen”, aldus de NS-directeur. “Maar mocht het aantal reizigers nog steeds achterblijven, dan zullen we niet aarzelen om de prijzen nog meer te verhogen, net zo lang tot mensen wél in de trein stappen. Een draconische maatregel, dat geef ik toe, maar wel eentje die werkt. Ik heb niet voor niets economie gestudeerd.”

 
Deel dit artikel: