NS laat weten dat alles onder controle is: “Bij windkracht 2 kunnen wij weer opstarten”

Foto: Hivaka / Shutterstock.com

De NS zegt dat het hervatten van het treinverkeer geen enkel probleem meer hoeft te zijn. Bij windkracht 2 of minder zal de normale dienstregeling gewoon weer gevolgd kunnen worden.

De NS heeft haar reizigers laten weten dat de schade aan het spoor volledig is hersteld. “De medewerkers van ProRail hebben de afgelopen dagen keihard gewerkt. Iedere automobilist die langs het spoor rijdt zal ook kunnen beamen dat het spoor er pico bello bij ligt”, meldt een woordvoerder. “We hoeven nu alleen nog maar te wachten tot het windstil is.”

De woordvoerder kan nog niet precies zeggen wanneer de treinen weer gaan rijden: “We zijn overgeleverd aan de grillen van moeder natuur. Zolang het waait, kunnen we onze treinen natuurlijk niet het spoor op sturen. Dat zou levensgevaarlijk zijn. Wind is nu eenmaal onze natuurlijke vijand. En daarom vermijden wij elk briesje. Maar we hebben goed nieuws: onze weermodellen geven aan dat de windkracht in de komende lente onder de 2 kan dalen. Het zou me niet verbazen als onze treinen in april of mei weer rijden. Zo snel kan het gaan.”

 
Deel dit artikel: