22 ℃

NS gaat voor duurzaamheid: “In de afgelopen week hebben we fors minder elektriciteit verbruikt”

NS gaat voor duurzaamheid: “In de afgelopen week hebben we fors minder elektriciteit verbruikt”
Foto: Hung Chung Chih / Shutterstock.com

De NS was ooit de de grootste stroomverbruiker van ons land. Per jaar verbruikte het bedrijf maar liefst 1,2 Terawattuur aan elektriciteit. Maar deze week sloeg de NS een andere, duurzamere weg in. 

“Als bedrijf nemen we onze verantwoordelijkheid voor een schone, milieuvriendelijke toekomst. U kunt zich voorstellen dat al die treinen samen enorm veel stroom verbruiken. Met de huidige energieprijzen hakt dat er stevig in. Daarom zijn we heel bewust gaan onderzoeken hoe het beter kan. En met succes, mag ik wel zeggen”, aldus Bert Groenewegen, trotse president-directeur van de NS.

In de afgelopen week daalde het stroomverbruik van de NS met maar liefst 78 procent ten opzichte van een week eerder. Nooit eerder wist een Nederlands bedrijf in één week zo’n enorme energiebesparing te realiseren. Hoe heeft de NS dat zo snel voor elkaar gekregen? “Dat is een combinatie van mijn visie, expertise en slagvaardigheid”, knipoogt Groenewegen. “Al moet ik toegeven dat ons personeel en de vakbonden ook hebben bijgedragen aan dit fantastische resultaat.”

 
Deel dit artikel: