20 ℃

NS-stewardessen beginnen veiligheidsdemonstraties

Foto: Photos by d / Tunedin by westend61 / Shutterstock.com / Nieuwspaal

Vliegtuigpassagiers kennen ze al, maar voor treinreizigers zijn ze nieuw. Stewardessen van de NS beginnen vanaf volgende maand met veiligheidsdemonstraties. Op die manier wordt de veiligheid op het spoor verbeterd.

Voor aanvang van de rit zullen stewardessen van de Nederlandse Spoorwegen een korte demonstratie geven van de veiligheidsmaatregelen. Zo worden passagiers gewezen op de nooduitgangen en de noodverlichting. Ook wordt reizigers uitgelegd hoe ze moeten handelen, mocht de druk in de cabine wegvallen.

“Reizen per trein is zeer veilig, maar een ongeluk is niet ondenkbaar. Onderzoek heeft uitgewezen dat het aantal slachtoffers beperkt blijft als passagiers weten wat ze moeten doen”, zegt woordvoerder Steven Geerdijk van OVnu.

“In intercity’s zullen passagiers de veiligheidsdemonstratie meestal maar één keer zien”, aldus Geerdink. “Anders is het natuurlijk in de sprinters, waar steeds nieuwe passagiers instappen. Dan staat er om de paar minuten een stewardess in het gangpad. Maar ja, veiligheid gaat voor alles.”

 
Deel dit artikel: