14 ℃

NS: “12 van de 10 reizigers nog steeds heel tevreden over ons”

video: Nieuwspaal
De NS rijdt de komende tijd met aanzienlijk minder treinen. Dat betekent vollere coupés en langere wachttijden. Toch is ruim 120 procent van de treinreizigers nog dik tevreden over de NS. Dat blijkt uit eigen onderzoek van de spoorvervoerder.

Maandag begon de uitgeklede dienstregeling. Vanwege personeelstekort rijden er nu veel minder treinen, maar desondanks is de ochtendspits volgens de NS ‘soepel verlopen’. “We hebben vanmorgen dertig miljoen Nederlandse treinreizigers gevraagd naar hun ervaringen met de NS en die waren allemaal prima. Het blijkt dus dat maanden van storingen, stakingen en uitval van treinen geen enkele invloed hebben op de klanttevredenheid”, zegt een woordvoerder.

Uit het eigen onderzoek van de NS blijkt inderdaad dat de waardering nog nooit zo hoog was. 120 procent van de ondervraagde klanten is tevreden de dienstverlening. De treinreis werd gemiddeld beoordeeld met het rapportcijfer 11.

Toch is er ook kritiek. Reizigersvereniging OVnu vraagt zich af of de cijfers wel kloppen en wil een onafhankelijk onderzoek. Maar volgens de NS is dat niet nodig.

 
Deel dit artikel: