NPO-radio volgt voorbeeld van buitenlandse zenders en draait geen Ali B en Marco Borsato meer

Foto: YT CC

NPO-radio heeft besloten om geen liedjes meer te draaien van Ali B en Marco Borsato. Critici vinden dit behoorlijk laat, aangezien bijna alle buitenlandse radiozenders dit tientallen jaren geleden al hadden besloten.

Vandaag besloot de publieke omroep om alle nummers van Ali B en Marco Borsato niet meer te draaien op hun radiostations. Deze beslissing is genomen na een uitzending van het programma BOOS, waarin beide zangers in verband werden gebracht met seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Radio-expert Koen Hartziek noemt het besluit van NPO-radio ‘verstandig, maar veel te laat’: “Ik heb een goede kijk op het internationale radio-aanbod en kan je melden dat de hele wereld deze twee artiesten al tientallen jaren compleet boycot. Zowel Ali als Marco zijn nog nooit gedraaid op welke zender dan ook in Amerika. Hetzelfde geldt voor Chinese, Engelse, Braziliaanse en Oekraïense radiozenders. En zo kan ik nog wel even doorgaan. De vraag die we de NPO dus moeten stellen is: waarom is er zo lang gewacht met het negeren van deze kutmuziek?”

 
Deel dit artikel: