15 ℃
Na onthullingen DWDD:

NPO-baas Frans Klein legt functie met terugwerkende kracht neer tussen 2005 en 2020

NPO-baas Frans Klein legt functie met terugwerkende kracht neer tussen 2005 en 2020
Foto: NPO / Michel Schnater / PETCHPIRUN / Shutterstock.com

De verantwoordelijke omroepbaas Frans Klein legt met terugwerkende kracht zijn functie neer tussen 2005 en 2020. Deze week ontstond grote ophef over de misstanden op de werkvloer bij het programma De Wereld Draait Door en het feit dat Frans Klein niets deed om die te voorkomen.

De Wereld Draait Door was van 2005 tot 2020 op televisie. Achter de schermen werden medewerkers het slachtoffer van intimidaties en driftbuien van onder meer presentator Matthijs van Nieuwkerk. Hoewel leidinggevende Frans Klein op de hoogte moet zijn geweest van de ziekmakende werksfeer, greep hij niet in. Daarom heeft Klein besloten om tussen 2005 en 2020 alsnog op te stappen.

“Natuurlijk kan ik mijn fouten toegeven, maar daar hebben de slachtoffers nu niets meer aan. Ik kan enkel met terugwerkende kracht mijn functie neerleggen, zodat iemand anders mijn functie tussen 2005 en 2020 beter kan invullen”, legt de omroepbaas uit.

De NPO is inmiddels een onderzoek gestart naar wat er precies heeft plaatsgevonden in de jaren dat De Wereld Draait Door op televisie was. Klein ziet de uitkomst van dat onderzoek met vertrouwen tegemoet: “Ik ben er van overtuigd dat mij niets kan worden verweten. Ik heb immers zojuist mijn werk van 2005 tot 2020 neergelegd. Dat zeg ik net. We zoeken nu naar een geschikte opvolger die mijn verantwoordelijkheid tussen 2005 en 2020 met terugwerkende kracht kan overnemen. Uiteraard reken ik hem of haar zwaar aan dat er toen niet is ingegrepen.”

 
Deel dit artikel: