15 ℃

Nostalgisch beeld in Nederland: Meerdere treinen rijden door het hele land

Foto: Marijs / Ljupco Smokovski / Shutterstock.com

Veel Nederlanders zullen vandaag met een gevoel van weemoed naar voorbijrazende treinen kijken. Er zijn namelijk aanwijzingen dat het de NS is gelukt om vandaag meerdere treinen te laten rijden.

De NS meldt met gepaste trots dat het gelukt is om treinen te laten rijden. Volgens het spoorwegbedrijf is dit een feestje waard: “Het laten rijden van treinen is geen sinecure en lijkt met de dag moeilijker te worden. Alles moet precies in elkaar passen. Je hebt natuurlijk treinen nodig, rails, treinstations, personeel en tegenwoordig ook computers. Vandaag lijken al deze ingewikkelde puzzelstukjes precies in elkaar te passen. En dat maakt ons geweldig trots.”

Voor treinspotters is het dan ook een heugelijke dag. Zo ook voor Piet de Boer (83) die al vanaf zijn zesde een fervent treinspotter is: “Ik heb sinds 1983 geen rijdende trein meer kunnen spotten in Nederland, dus u kunt zich voorstellen dat dit voor mij een zeer spannende dag is. Ik heb vlinders in mijn buik van opwinding. Samen met mijn zoon en kleinzoon gaan we tot laat in de avond op de uitkijk staan. Het zou geweldig zijn als zij in hun leven ook een keer een rijdende trein zien.”

 
Deel dit artikel: