16 ℃

NOS rijdt voortaan in onopvallende witte busjes met enorme satellietschotel op het dak

Foto: Dqfn13 / Wiki Commons CC

De NOS rijdt voortaan rond in onopvallende witte auto’s met een enorme satellietschotel op het dak. De NOS heeft alle logo’s verwijderd nadat medewerkers van de omroep werden bedreigd.

De NOS krijgt al langer kritiek van mensen die de omroep beschuldigen van gekleurde en onjuiste berichtgeving. Volgens de NOS worden journalisten en technici vrijwel dagelijks geconfronteerd met opgestoken middelvingers of scheldpartijen. Het werk zou de journalisten onmogelijk worden gemaakt. Om niet te worden herkend, gebruikt de NOS voortaan alleen nog onopvallende witte busjes met een enorme satellietschotel op het dak.

“Onze busjes zijn nu niet meer te onderscheiden van andere auto’s met een gigantische satellietschotel op het dak. Er rijden immers duizenden witte busjes met enorme satellietschotels en haastig verwijderde logo’s rond in ons land”, zegt NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff.

De NOS-hoofdredacteur spreekt van een geniale truc om onopvallend door het land te kunnen reizen: “Wanneer iemand op een nieuwswaardige plaats nu een vreemd, onbeletterd, wit busje ziet met een enorme satellietschotel en een camera en allemaal gekke kabels, dan heeft niemand in de gaten dat wij dat zijn. Briljant, al zeg ik het zelf.”

 
Deel dit artikel: