13 ℃

NOS geeft medewerkers waterijsje bij item over exotische dieren

Foto: Yellow Cat / Teerexz / Shutterstock.com

Het sensatie-weblog Stijlloos heeft beslag kunnen leggen op geheime stukken uit de burelen van de NOS. Daaruit blijkt dat medewerkers die een item over exotische dieren in het journaal krijgen worden beloond met een waterijsje. Iedereen die op enige manier betrokken is bij dieren is verdrietig en zelfs boos.

Kitty Krengding, woordvoerder van de stichting Zwerfkat is geschokt: “Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat de NOS cadeautjes uitdeelt bij items over exotische dieren, terwijl de Nederlandse zwerfkatten bijna niet aan bod komen in het nieuws?”

Ook woordvoerder Binkie Ballust van de stichting Hond Zonder Lijn is ronduit boos: “De NOS probeert mooie sier te maken met exotische dieren, maar heeft geen oog voor het leed dat honderdduizenden honden dagelijks moeten ondergaan omdat ze alleen maar aangelijnd naar buiten mogen. Dat is toch een grote schande?”

Foto: Azir / Shutterstock.com / Nieuwspaal

Overigens is er ook veel kritiek vanuit de liefhebbers van exotische dieren. Bep de Leeuw, van de stichting Red de Tijger, steekt haar irritatie niet onder stoelen of banken: “Het is toch schandalig dat medewerkers van de NOS een ijsje nodig hebben om überhaupt aandacht te besteden aan exotische dieren? Triest dat de haat voor deze nuttige dieren blijkbaar zo diep zit.”

 
Deel dit artikel: