18 ℃

NOS brengt verslag van Elfstedentocht 1997 alsnog: “Excuses voor de vertraging”

Foto: Goldilock Project / Shutterstock.com

De NOS gaat alsnog verslag doen van de Elfstedentocht van 1997. Vandaag zendt de omroep het verslag uit dat eigenlijk 25 jaar geleden al hadden moeten worden uitgezonden. “Beter laat dan nooit”, laat de omroep weten.

Het wordt de NOS regelmatig kwalijk genomen dat de omroep in 1997 geen verslag deed van de Elfstedentocht. Daarom komt de omroep nu met een goedmakertje. De hele dag brengt de NOS alsnog berichten over de laatste ontwikkelingen in de schaatstocht van 25 jaar geleden. ’s Ochtends en ’s avonds wordt de Elfstedentocht alsnog live uitgezonden.

“Soms brengen we nieuws als eerste en soms zijn we wat later. Het spijt ons dat wij dit nieuws niet eerder hebben kunnen brengen”, excuseert de omroep zich. “Desalniettemin willen we onze kijkers alsnog op de hoogte brengen van wat er in 1997 gebeurde.”

Wie de Elfstedentocht van 1997 wint, wil de omroep nog niet verklappen. Later deze week komt de NOS alsnog met een verslag van de Tweede Wereldoorlog. Ook over de afloop daarvan wil de omroep nog niets zeggen.

 
Deel dit artikel: