18 ℃

Normale auto’s populairder dan Formule 1

Hoewel Formule 1-wagens veel sneller gaan, rijden automobilisten liever in een normale auto. Automobilisten staan met hun gewone auto letterlijk in de rij, terwijl vrijwel niemand kiest voor zijn Formule 1-wagen. Dat bleek maandagochtend tijdens de spits.

Foto: Ariadna de Raadt / Shutterstock.com

Met een totale filelengte van 800 kilometer bleek maandagochtend hoe populair autorijden is. Veel mensen stonden al vroeg op om een stukje te gaan rijden. Een heel verschil met de Formule 1. Tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi was slechts een handjevol bestuurders te porren voor een paar rondjes over het circuit.

Volgens verkeersdeskundige Gerard Oefermans heeft de populariteit van de gewone auto vooral te maken met het weer. “Bij slecht weer zie je nauwelijks Formule 1-wagens op de weg. Mensen kiezen dan toch liever voor hun gewone auto. Daar zit een dak op”, legt Oefermans uit.

Een Formule 1-auto biedt nauwelijks tijdwinst. Thomas Romsberg uit Maasbommel was maandagochtend na anderhalf uur rijden in zijn normale auto als eerste op de zaak, terwijl Max Verstappen met zijn racewagen in Abu Dhabi niet verder kwam dan de vijfde plaats.

 
Deel dit artikel: