18 ℃
Kim Jong-un tevreden over recente rakettests

Noord-Korea wil in 2023 eerste toeristen de ruimte in brengen

Noord-Korea wil in 2023 eerste toeristen de ruimte in brengen
Foto: Chintung Lee / Alexyz3d / Shutterstock.com

Noord-Korea is tevreden over de proeflanceringen met nieuwe raketten die in de afgelopen weken hebben plaatsgevonden. Volgens het staatspersbureau is Noord-Korea volgend jaar al in staat om toeristen de ruimte in te schieten.

Noord-Korea testte in september en oktober meerdere langeafstandsraketten. De raketten belandden na een vlucht van enkele honderden kilometers in de Japanse zee. “Het raketprogramma verloopt conform de verwachting. De raketten zijn nu nog onbemand, maar het zal weldra mogelijk zijn om de eerste ruimtetoeristen in een baan om de aarde te brengen”, meldt het Noord-Koreaanse staatspersbureau.

Volgens het staatspersbureau wil Noord-Korea met de nieuwe raketten de concurrentie aan met de Amerikaanse bedrijven SpaceX en Blue Origin, die eerder al toeristen in de ruimte brachten. De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un noemt de recente rakettests ‘een duidelijke waarschuwing en demonstratie’ aan het adres van de Amerikanen: “Noord-Korea is op korte termijn een geduchte concurrent als het gaat om ruimtetoerisme. Daarnaast kunnen onze raketten binnenkort elke plek ter wereld bereiken om mensen op te halen.”

 
Deel dit artikel: