Noord-Korea nog steeds populairste vakantieland

Ondanks de oorlogsdreiging is Noord-Korea nog steeds de populairste vakantiebestemming voor Nederlandse toeristen. Ook de familie Jongmans uit Hellevoetsluis besloot om er tijdens de paasvakantie gewoon te gaan kamperen.

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Goodluz – Nieuwspaalnoord

De verhoudingen tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea staan op scherp. President Trump dreigt met raketaanvallen als de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un doorgaat met het uitvoeren van kernproeven. In de talloze vakantieresorts langs de Noord-Koreaanse kust is van die oorlogsdreiging niets te merken.

Voor de Nederlandse familie Jongmans is de dreiging van een allesvernietigende (kern)oorlog geen reden om de vakantie naar Noord-Korea te annuleren. “We gaan hier al jaren naar dezelfde camping, vlakbij de hoofdstad Pyongyang. Ook nu zijn we gewoon gegaan”, vertelt vader Wiljan. “De mensen hier zijn supervriendelijk en voor de kinderen is er van alles te doen. En een vakantie in Noord-Korea is tenminste nog betaalbaar. Wij zitten hier de hele paasvakantie voor driehonderd euro, all inclusive.”

De vele luxe resorts langs de Noord-Koreaanse kust zijn bijna allemaal volgeboekt. De toeristen lijken zich geen zorgen te maken. “Kim Jong-un is hier de grote leider. Hij laat echt niet met zich sollen hoor”, vertelt een Amerikaanse toerist. “Het hele Noord-Koreaanse leger staat op scherp om dit land te verdedigen. Ik denk dat Noord-Korea op dit moment de veiligste plek op aarde is.”

 
Deel dit artikel: