17 ℃

Noord-Korea ‘heel erg geschrokken’ van Amerikaanse bommenwerpers

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un laat weten “heel erg geschrokken” te zijn van de Amerikaanse bommenwerpers die dit weekend net niet over zijn land vlogen. Noord-Korea overweegt het omstreden raketprogramma onmiddellijk stop te zetten.

Foto: YT CC

Noord-Korea testte enkele dagen geleden een ballistische raket die volgens deskundigen het grootste deel van de Verenigde Staten had kunnen bereiken. Gevreesd wordt dat Noord-Korea binnen enkele maanden beschikt over een kernwapen dat het Amerikaanse vasteland kan bereiken.

Daags na de raketproef nam Amerika een drastische maatregel. President Trump liet twee Amerikaanse bommenwerpers met een zeer ruime bocht om Noord-Korea heen vliegen, op voldoende afstand van de Noord-Koreaanse grens.

Noord-Korea is geschrokken van de bommenwerpers en overweegt alle raketten direct te ontmantelen. “De boodschap van de Verenigde Staten is hard aangekomen. De vlucht van de bommenwerpers maakt ons bang en nerveus. Het was nooit onze bedoeling om Amerika tegen de borst te stuiten. Sorry, echt sorry”, aldus de Noord-Koreaanse dictator.

 
Deel dit artikel: