18 ℃

Noord-Korea biedt Verstappen hulp aan

De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un is bereid Formule 1-coureur Max Verstappen te helpen met de problemen aan zijn auto. Het regime in Pyongyang spreekt van een “gebaar van goede wil”.

Foto: YT CC – Nieuwspaal

Max Verstappen werd tijdens dit raceseizoen dikwijls geplaagd door technische problemen. Bij zes van de twaalf races viel zijn wagen van Red Bull Racing stil. Ook bij de Grand Prix van België liet de motor van de RB13 hem in de steek.

Kim Jong-un staat bekend als een groot raceliefhebber. In een persbericht van staatspersbureau KCNA stelt de Noord-Koreaanse leider dat zijn land beschikt over de juiste techniek om de problemen bij Red Bull Racing op te lossen. “Noord-Korea heeft motoren ontwikkeld die in staat zijn een kernkop over grote afstand te vervoeren. Wij zijn bereid onze technische kennis met Verstappen te delen, als handreiking aan het westen.”

De Amerikaanse president Donald Trump heeft er bij Red Bull Racing op aangedrongen om het aanbod van Kim Jong-un niet te accepteren. “De conflict tussen Noord-Korea en het westen dient te worden opgelost met een totale, allesvernietigende nucleaire wereldoorlog, niet met een Grand Prix”, aldus Trump.

 
Deel dit artikel: