21 ℃
Veiligheidsdeskundige:

“Nog geen signalen dat boeren beschikking hebben over nucleaire wapens”

“Nog geen signalen dat boeren beschikking hebben over nucleaire wapens”
Foto: Bjorn Beheydt / Shutterstock.com

SINT HUBERT - Boerenactiegroep Farmers Defence Force lijkt op dit moment nog niet te kunnen beschikken over tactische kernwapens om hun protesten kracht bij te zetten. Dat blijkt uit een studie van terreurdeskundige Fred Wolsmacher.

FDF maakt nu nog gebruik van chemische wapens zoals stikstof en asbest. Deze week staken de agrarische strijdkrachten onder meer op de A50 asbest in brand. “Het is zeker waar dat je met asbest longkanker kunt veroorzaken bij iedereen die toevallig in de buurt is. Maar het kan jaren duren voordat iemand daadwerkelijk aan asbestkanker overlijdt. Blijkbaar kiezen de boeren voor een langzame, pijnlijke dood voor hun slachtoffers. Dat is een opvallende strategie”, aldus Wolsmacher.

De terreurdeskundige voorziet een rampscenario als FDF genoeg verrijkt uranium in handen krijgt om een kernwapen te kunnen produceren: “Nu blijft het beperkt tot een beetje rommelen met hooibalen en zwaar kankerverwekkend materiaal bij onschuldige omstanders, maar mochten de boeren voor het nucleaire pad kiezen, dan bestaat het risico dat ze wat van hun sympathie verliezen. Een nucleaire aanval wordt door veel mensen toch minder gewaardeerd dan een publieksvriendelijke aanval met kankerverwekkende asbest.”

 
Deel dit artikel: