14 ℃

Nog geen olympische medailles voor IS

De sportploeg van Islamitische Staat is er bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro nog niet in geslaagd om medailles in de wacht te slepen.

olympische-medailleWoordvoerder Mohammed el Anwar van IS wijt de teleurstellende resultaten aan de beperkte sporttraditie die de groepering heeft. “Feitelijk bestaan we nog maar sinds 1999. En in de afgelopen jaren heeft onze prioriteit niet direct bij de sport gelegen. We hebben ons vooral gericht op andere activiteiten en dat breekt ons eerlijk gezegd nu een beetje op”, aldus El Anwar.

Het is opvallend dat de sporters van andere landen de deelnemers van IS ronduit vijandig benaderen. “Sport zou toch moeten verbroederen. Maar zeker de Franse atleten zijn weinig vriendschappelijk naar onze sporters. Dat is erg onsportief.”

Het kalifaat heeft zijn hoop gevestigd op de schietsport en het schermen, inmiddels populaire volkssporten bij IS. “Het zou fantastisch zijn als we daarmee toch nog een paar medailles binnenslepen”, lacht El Anwar, “dan zou de schande van 2014 in Sotsji, toen we net naast het podium belandden bij curling, definitief worden weggenomen.”

 
Deel dit artikel: