Nog geen doorbraak formatie over de keuze van het avondeten

Foto: YT CC

Er is nog geen doorbraak in de formatie over wat er vanavond gegeten gaat worden. Informateur Remkes heeft met negen partijen de verschillende opties doorgenomen, maar slaagde er niet in om een akkoord te bereiken.

De negen uitgenodigde partijen hebben met Remkes en met elkaar gesproken over de mogelijke gerechten die via Thuisbezorgd besteld kunnen worden. Inmiddels praten de leiders van VVD,CDA en D66 met elkaar verder over de menukaart van een shoarmazaak, de overige partijleiders zijn vertrokken voor een frietje van de snackbar op de hoek.

“Wij hebben vandaag weer naar voren gebracht dat we bereid zijn tot het vormen van een vegetarische maaltijd”, zegt GroenLinks-leider Klaver ook namens PvdA-leider Ploumen. De twee linkse partijen zijn bereid te praten over een gerecht met zes bijgerechten, waarvan er vier bestaan uit groenten en twee uit vis of vlees.

“Het waren culinaire gesprekken”, zegt Ploumen. “En we moeten nu afwachten wat de keuze wordt van VVD, CDA en D66. Maar een tafel vol Chinees, zoals de heer Wilders voorstelde, is wat mij betreft onbespreekbaar.”

 
Deel dit artikel: