15 ℃

Nikkie de Jager mag NAVO-top 2025 presenteren

Nikkie de Jager mag NAVO-top 2025 presenteren
Foto: Ben Houdijk / Shutterstock.com

Nederland wordt het gastland voor de NAVO-top van 2025. Inmiddels is ook bekend dat Nikkie de Jager de NAVO-top aan elkaar mag praten.

Nikkie de Jager werd aanvankelijk bekend met haar video’s op YouTube, waarmee ze meer dan 14 miljoen volgers wist te verzamelen. In 2019 was ze te zien in het televisieprogramma Wie is de Mol?, waar ze als tweede kandidaat afviel. Een jaar later won ze het programma. In mei 2021 was De Jager een van de presentatrices van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam, maar nooit eerder presenteerde ze een militaire top.

Aan de NAVO-top wordt deelgenomen door delegaties uit 48 landen die zich tijdens meerdere rondes aan elkaar mogen voorstellen. Het is nog niet bekend wie ons land bij de NAVO-top van 2025 zal vertegenwoordigen.

Het wordt de eerste keer dat ons land de top organiseert en ook de eerste keer dat de top wordt gepresenteerd door een transvrouw. Meerdere NAVO-landen noemen de keuze voor De Jager ‘vooruitstrevend en moedig’. Toch is er ook kritiek. De conservatieve opiniemaker Raisa Blommestijn vindt dat de NAVO-top moet worden gepresenteerd door iemand met een baarmoeder.

 
Deel dit artikel: