16 ℃

Nieuws steeds vaker bekeken via sociale media

Sociale media, zoals Facebook en Twitter, zijn een steeds belangrijkere bron voor nieuws. Dat blijkt uit een onderzoek van Reuters. Steeds meer mensen zien sociale media als hun voornaamste nieuwsbron. Facebook, Vice en Nieuwspaal worden steeds belangrijkere nieuwsbronnen.

De Telegraaf onderzocht het Reuters Institute Digital News Report, waaruit blijkt dat een meerderheid van de Nederlanders wekelijks sociale media gebruikt om op de hoogte te blijven van het nieuws. Voor ongeveer 12 procent zijn sociale media zelfs de belangrijkste nieuwsbron. Facebook is veruit het populairst.

“We zien dat traditionele nieuwsmedia, zoals kranten een televisiejournaals, steeds meer terrein verliezen”, zegt mediadeskundige Paul van Geelkerken. “Ook op het internet zien we verandering. Mensen wenden zich vaker tot nieuwe nieuwssites, zoals NU.nl en Nieuwspaal. Oudere nieuwsmedia, zoals De Telegraaf en De Volkskrant, worden minder populair. Mogelijk komt dat doordat juist de nieuwere partijen, zoals Nieuwspaal en Vice, nieuws durven te brengen dat oudere media liever verborgen houden.”

 
Deel dit artikel: