24 ℃

Nieuwe premier Dick Schoof vindt zichzelf niet ijdel

Nieuwe premier Dick Schoof vindt zichzelf niet ijdel
Foto: Arthur-studio10 / Shutterstock.com

DEN HAAG - “Ik laat me inderdaad graag omringen door mooie mensen. Maar dat heeft niets met ijdelheid te maken. Het is gewoon een feit dat mooie mensen vaak naar elkaar toe trekken.”

Aan het woord is Dick Schoof (67), de nieuwe premier van Nederland. Nadat bekend werd dat Dick Schoof voor die functie was gevraagd, probeerden meerdere journalisten hem te typeren. De Telegraaf noemde hem ‘een tikkeltje ijdel’. “Toen ik dat las, moest ik hard lachen. Ik herken mezelf daar helemaal niet in”, aldus Schoof.

“Als je er goed uitziet, dan word je al gauw ijdel genoemd. Vaak is dat gewoon jaloezie. Dat begrijp ik ook wel een beetje, want niet iedereen ziet er op mijn leeftijd nog zo goed uit”, zegt Schoof. “Ik krijg natuurlijk heel vaak complimentjes over mijn uiterlijk en over mijn kleding. Meestal van vrouwen, maar er zijn ook mannen die zeggen: ‘Goh, Dick, ik wou dat ik er op jouw leeftijd nog zo uitzag’.”

"Ik heb gewoon een voorkeur voor mooie dingen. Niet om ermee te pronken, maar omdat ze passen bij mijn persoon."
Dick Schoof, toekomstig premier

Schoof wijst naar zijn horloge. “Dit is een Rolex”, vertelt hij. “Duur ding. Veertigduizend euro. Maar ik draag dit horloge niet uit ijdelheid. Ik heb gewoon een voorkeur voor mooie dingen. Niet om ermee te pronken, maar omdat ze passen bij mijn persoon.”

Dan rolt Schoof zijn mouw op en toont zijn bovenarm. “Voor een man van 67 heb ik een paar indrukwekkende spierballen, dat moet gezegd worden”, aldus Schoof. “Ik ga elke dag naar de sportschool. Ik vind het belangrijk om mijn lichaam fit en sterk te houden, al heb ik daar natuurlijk ook wel de bouw voor.”

“Dus als je mij een harde werker noemt, of charismatisch, of een buitengewoon goede politicus, dan zeg ik: ja, dat klopt. Maar ijdel? Nee, daar herken ik mezelf totaal niet in.”

 
Deel dit artikel: