19 ℃

Nieuwe politieke partij “Hooligans voor Vrede en Veiligheid” wil 15 Kamerzetels

Foto: Dutchmen Photography / Sun.stock.video / Shutterstock.com

Op de valreep heeft zich nog een nieuwe partij aangemeld voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart. De partij zal bestaan uit meerdere harde kernen van voetbalclubs.

Het nieuws dat Hooligans voor Vrede en Veiligheid (HVV) gaat meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen is volgens parlementair verslaggever Jeroen van Dussen ingeslagen als in bom bij de bestaande politieke partijen: “Volgens peilingen noemt ruimt 80 procent van de kiezers zich ‘in meer of mindere mate’ een voetballiefhebber. Dus het potentieel van deze nieuwe partij is enorm.”

Volgens van Dussen kan de partij dan ook hoge ogen gooien als ze zorgen dat ze het organisatorisch op orde krijgen: “Ik probeerde vandaag contact te leggen met de leiders van de partij, maar dat viel nog niet mee. Volgens de M-Side gaat Patrick ‘dun dolle’ de partij leiden, maar de Angel Side uit Maastricht wil dat vechtmachine Camiel Eurlings de partij gaat leiden. En de Bunnik side uit Utrecht zegt dat ze Henk Westbroek als natuurlijke leider van de partij zien. Dus dat moet nog wel even opgelost worden. Want de uitgangspunten kunnen nog zo nobel zijn, de kiezer houdt niet van heibel in de tent.”

 
Deel dit artikel: