22 ℃

Nieuwe NAVO-baas Rutte neemt eerst 3 maanden sabbatical: “Moet kunnen in tijden van rust”

Nieuwe NAVO-baas Rutte neemt eerst 3 maanden sabbatical: “Moet kunnen in tijden van rust”
Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

BRUSSEL - Mark Rutte wordt de nieuwe leider van de NAVO. Rutte voerde de laatste tijd met succes zware gesprekken om enkele dwarsliggers zover te krijgen hun goedkeuring te geven. De laatste tegenkandidaat maakte donderdag bekend zich terug te trekken.

Opmerkelijk is het dan ook wel dat Mark Rutte zijn loopbaan start met een sabbatical van drie maanden. “Het klopt dat ik de laatste tijd veel energie heb gestoken in mijn campagne. Hierdoor denken mensen nu dat ik erg gemotiveerd ben om mijn nieuwe functie te gaan betrekken. Ergens kan ik dat wel begrijpen, maar mensen hoeven natuurlijk niet te gaan bepalen wat ik moet doen”, aldus Rutte.

Volgens de nieuwe leider zou hij er misschien anders over denken als er ergens ongeregeldheden of zelfs oorlog zouden zijn, maar daarvan is in zijn ogen geen sprake: “Ik heb niet de indruk dat de NAVO momenteel in een heel spannende tijd zit of zo.”

“Kijk, ik heb de laatste tijd ook veel andere dingen aan mijn hoofd gehad. De campagne trok een zware wissel op mijn privéleven. Ik ga dus eerst lekker een paar maandjes bijtanken. Op de fiets, maar ik blijf wel in de buurt. Mocht er echt iets zijn, dan ben ik zo weer op mijn post.”

 
Deel dit artikel: