23 ℃

Nieuwe motor Verstappen 35% zuiniger

Red Bull Racing is enthousiast over de nieuwe motor in de racewagen van Max Verstappen. Uit metingen blijkt dat de motor een kwart minder brandstof verbruikt. Als Verstappen een beetje rustig rijdt, zou het brandstofverbruik zelfs 35 procent lager kunnen liggen.

Foto: Ivan Garcia / Shutterstock.com

De RB14 staat bekend als een echte benzineslurper. Op verzoek van Red Bull Racing ontwikkelde Renault daarom een zuinigere motor. Het team hoopt op die manier een flinke kostenbesparing te realiseren. Op het circuit van Monza reed Verstappen voor het eerst met de nieuwe motor.

Formule 1-kenner Paul Kammerlaan van het blad F1 Empire noemt de keuze voor de zuinige motor verstandig: “In het begin van het seizoen koos Red Bull voor de snelste motor. Toen dachten we nog dat Max een Grand Prix zou kunnen winnen. Nu weten we dat Max liever een beetje achteraan meerijdt. Dan ga je op andere dingen letten, zoals de brandstofkosten.”

De nieuwe motor betekent wel dat Verstappen flink wat paardenkrachten moet inleveren, maar volgens Kammerlaan is dat logisch: “Bij een matige coureur hoort een matige motor.”

 
Deel dit artikel: