13 ℃

Nieuw lid Tweede Kamer: “Lageropgeleiden zijn straks veel beter ver tegen wordigdt”

Nieuw lid Tweede Kamer: “Lageropgeleiden zijn straks veel beter ver tegen wordigdt”
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Txking / Shutterstock.com

DEN HAAG - Kijkend naar de lijst van de nieuwe leden van de Tweede Kamer overheerst een gevoel van opluchting bij lageropgeleiden. Dit blijkt uit een peiling van onderzoeksbureau QuestionIt. Terwijl de gevestigde politieke orde nog aan het bijkomen is van de schokkende verschuivingen tijdens de verkiezingen, voelen juist lageropgeleiden zich beter vertegenwoordigd dan ooit te tevoren.

De Tweede Kamer krijgt deze week maar liefst 67 nieuwe leden. “De tijden zijn aan het veranderen,” merkte een politiek analist droogjes op terwijl hij de lijst met name doorploegde. “Het lijkt erop dat het politieke landschap zich aanpast aan een nieuw tijdperk waarin lageropgeleide burgers een grotere stem krijgen.”

De tijden van beleefde debatten en genuanceerde argumenten in de Tweede Kamer lijken voorbij. “Het werd godverdomme tijd dat er in die tyfuskamer eens wat gasten komen die weten van het echte leven”, verklaarde een kersvers Kamerlid van één van de opkomende politieke partijen op X (voorheen Twitter). “Wij begreipen de burger. Veel beter als die zogenaamde hoog opgeleide politici.”

 
Deel dit artikel: