15 ℃

Dit is de nieuwe iPhone 7

Apple heeft in San Francisco de gloednieuwe iPhone gepresenteerd. Op het eerste gezicht lijkt de iPhone 7 sprekend op zijn voorganger. Toch zijn er enkele opmerkelijke verschillen.

nieuwe-Apple-iPhoneDe iPhone 7 beschikt over een Retina HD-scherm, met een beelddiagonaal van maar liefst 12 centimeter. Toch weegt het apparaatje slechts 129 gram. Via de Lightning-connector kan de iPhone 7 worden opgeladen en aangesloten worden op bijvoorbeeld een MacBook. In tegenstelling tot eerdere berichten heeft de iPhone 7 wel degelijk een hoofdtelefoonaansluiting.

Het nieuwe toestel beschikt over een herlaadbare lithium-ion-polymeeraccu, waarmee de iPhone maar liefst 250 uur in standby-stand kan blijven. Op de achterzijde bevindt zich een 8 mexapixelcamera, waarmee full HD-video’s kunnen worden gemaakt. Tevens is het cameraatje in staat om gezichten te herkennen. Net als zijn voorganger is de iPhone 7 uitgerust met wifi en Bluetooth 4.0.

De nieuwe iPhone 7 is vanaf 16 september verkrijgbaar in een aantal landen. Onduidelijk is nog of het toestel dan ook al in Nederland en België verkrijgbaar is.

 
Deel dit artikel: