13 ℃

Nieuwe eigenaar duif van 1,6 miljoen boos: “Smaakte helemaal niet lekker!”

Foto: Specnaz / Wong yu liang / Sopotnicki / Smspsy / Shutterstock.com

De nieuwe Chinese eigenaar van de duurste duif ter wereld is zwaar teleurgesteld. Voor 1,6 miljoen euro had hij zich heel wat voorgesteld van zijn nieuwe aanwinst. Volgens hem was de smaak allerminst om over naar huis te schrijven.

Een miskoop. Zo noemt de Chinese duivenliefhebber de duif New Kim, die hij in het afgelopen weekend kocht voor maar liefst 1,6 miljoen euro. De Chinese eigenaar die anoniem wil blijven is een echte duivenliefhebber. Hij kocht een paar jaar geleden ook al de duif Armando voor een slordige 1,2 miljoen euro. Toch liggen de zaken nu beduidend anders.

Een woordvoerder van de duiven-connaisseur heeft laten weten dat de nieuwe eigenaar absoluut niet te spreken was over de smaak van de duif: “Mijn baas vond hem bitter en taai. Hij voelt zich opgelicht. Volgens hem was de duif nog geen 1 miljoen euro waard.”

De vraag is natuurlijk waarom iemand überhaupt een duif koopt voor 1,6 miljoen euro. Volgens de woordvoerder is dat simpel: “Mijn baas houdt van kwaliteit. Hij was vroeger een enorme liefhebber van vleermuisvlees maar daar is hij, om redenen die mij verder niet bekend zijn, vanaf gestapt.”

 
Deel dit artikel: