14 ℃

Nieuwe dienstregeling NS: Treinen rijden niet

Door de nieuwe dienstregeling bij de NS zijn er grote veranderingen voor treinreizigers. Door de wijzigingen zijn nu andere treinen vertraagd dan voorheen. Toch rijden ook veel treinen als vanouds niet.

trein-nederlandse-spoorwegen-coupeSinds zondagochtend zijn de treinen vertraagd volgens een nieuwe dienstregeling. Reizigers tussen Utrecht en Almere moeten voortaan rekening houden met 5 minuten extra reistijd. Tussen Venlo en Den Haag krijgen reizigers te maken met een extra overstap in Eindhoven.

Ook de trein tussen Vlissingen en Rotterdam heeft circa 5 minuten vertraging. Dat komt doordat de intercity vanuit Zeeland naar Amsterdam langer stilstaat in Roosendaal.

Tussen Utrecht Centraal en Maarn rijden tijdelijk helemaal geen treinen. Reizigers moeten daar rekenen op een half uur tot een uur extra reistijd. Wie met de trein van Utrecht naar Nijmegen wil, moet omreizen via Den Bosch. Ook tussen Utrecht en Ede rijden geen treinen. De NS zet daar bussen in. De NS heeft ruim twee jaar aan de nieuwe dienstregeling gewerkt.

 
Deel dit artikel: