Nieuwe belastingdienst belooft voordeligere tarieven

Nieuwe belastingdienst belooft voordeligere tarieven
Foto: Framestock Footages / Shutterstock.com

AMSTERDAM - Wie nog geen belastingaangifte heeft gedaan, kan daar beter nog maar even mee wachten. Vanaf morgen heeft ons land er namelijk een nieuwe belastingdienst bij. Serie-ondernemer Jos Rouwbecher is de man achter TaxYou, de eerste particuliere belastingdienst van Nederland. Het bedrijf belooft betere tarieven dan de belastingdienst van het Rijk.

“Het is hoog tijd om de belastingmarkt open te breken. Tot nu toe was de overheid de enige partij in de belastingbranche. Wij zien dat de belastingbetaler behoefte heeft aan meer keuze”, zei Rouwbecher tijdens de perspresentatie van het bedrijf.

Of veel klanten van de Belastingdienst zullen overstappen? “Ik denk het wel”, aldus Rouwbecher. “Er heerst veel ontevredenheid over de Belastingdienst. Wij bieden een betere klantenservice en aantrekkelijke tarieven. Zo hanteert de Belastingdienst nog steeds een inkomstenbelasting van ruim 37% over de tweede schijf. Wij zitten daar een paar procent onder. Ook de motorrijtuigenbelasting is bij ons goedkoper.”

De belastingdienst van het Rijk wil dat klanten vóór 1 mei aangifte doen over 2023, maar Rouwbecher adviseert om nog even te wachten. “Vergelijk eerst onze tarieven met die van de Belastingdienst. De kans is groot dat u bij ons voordeliger uit bent.”

 
Deel dit artikel: