17 ℃

Nieuwe bankencrisis geen reden voor paniek: “Gelukkig had u toch al geen spaargeld meer”

Nieuwe bankencrisis geen reden voor paniek: “Gelukkig had u toch al geen spaargeld meer”
Foto: Octavian Lazar / Shutterstock.com

Het is onrustig in de financiële wereld. Na het faillissement van de Amerikaanse Silicon Valley Bank komen meer banken in de de problemen. Credit Suisse kon op het nippertje worden gered, maar de toestand van een aantal andere banken is nog onzeker. Toch hoeven Nederlanders zich volgens econoom Frans van Deuteren geen zorgen te maken over hun spaargeld.

Volgens Van Deuteren heeft de inflatie veel Nederlanders gered: “Als u nog een noemenswaardig banksaldo had, dan zou u nu vast ongerust zijn. Maar gelukkig is dat niet het geval. Door de snel stijgende prijzen van consumptiegoederen en de hoge energieprijs moest u in het afgelopen jaar al flink interen op uw spaargeld. Er staat voor u dus al niet veel meer op het spel.”

Nederlanders die nog wél een beetje spaargeld hebben, hoeven zich volgens Van Deuteren ook geen zorgen te maken: “Weer is de inflatie hier uw reddende engel. Want door de inflatie was uw spaargeld toch al niet veel meer waard. Mocht uw bank omvallen, dan blijft de schade dus beperkt. Wat er ook gebeurt, u heeft niet veel meer te verliezen. Een geruststellende gedachte.”

 
Deel dit artikel: