13 ℃

Nieuwe aanklacht tegen Bill Cosby: “Hij deed zich voor als arts”

Foto: Randy Miramontez / Shutterstock.com

De net vrijgelaten Bill Cosby is verwikkeld in een nieuw schandaal. Cosby zou zich in de jaren ’80 hebben voorgedaan als arts, terwijl hij daarvoor niet de diploma’s had. Die beschuldiging komt van een Amerikaanse televisieproducent.

Cosby werd in 2018 veroordeeld voor seksueel misbruik en zat bijna vier jaar in de gevangenis. Woensdagavond werd hij vrijgelaten, omdat hij geen eerlijk proces zou hebben gehad. Direct na zijn vrijlating kwam televisieproducent Macy Werner met een nieuwe beschuldiging aan het adres van Cosby.

Volgens de oud-collega zou Bill Cosby de wereld hebben willen laten geloven dat hij arts was. Hij zou zich in de jaren ’80 veelvuldig hebben voorgedaan als gynaecoloog “dr. Cliff Huxtable”.

De beschuldiging komt als een schok voor de kijkers van The Cosby Show, de documentaireserie die in de jaren ’80 over hem werd uitgezonden. Veel kijkers vragen zich af of de serie wel op waarheid was gebaseerd. “Het was waarschijnlijk één groot toneelspel”, zegt Werner. “Bill Cosby heeft ons er allemaal ingeluisd. Die hele dr. Huxtable blijkt afkomstig uit zijn eigen zieke geest.”

 
Deel dit artikel: