19 ℃

Nieuwbouwplan Notre-Dame-terrein onthuld

En zo moet het er ongeveer uit gaan zien. Als het aan projectontwikkelaar Guillaume Claudel ligt, verschijnen binnenkort drie imposante woontorens op de plek waar nu nog de ruïnes van de Notre-Dame staan.

Foto: Kiev.Victor / 3D Creation / Shutterstock.com

Door de brand ontstond onverwacht ruimte voor nieuwbouw in de binnenstad van Parijs. De plaats van de uitgebrande kathedraal is volgens Claudel zeer geschikt voor een grootschalig nieuwbouwproject. Vanmiddag werd een 3D-model van de plannen onthuld.

“Een ondernemersdroom komt uit”, vertelt Claudel. “Een stuk dure bouwgrond werd eeuwenlang bezet gehouden door een verjaard, kitscherig ontwerp. Bovendien was de oude kathedraal onderhoudsgevoelig en brandgevaarlijk. Ik zeg altijd: weg met die ouwe troep en meegaan met de tijd.”

Het idee voor woontorens op de plek van de Notre-Dame stamt al uit 2013, maar tot nu toe lukte het niet om een benodigde vergunning los te krijgen. Sinds maandagavond is het plan in een stroomversnelling geraakt. De bouw kan van start zodra bulldozers het puin van de Notre-Dame hebben opgeruimd.

 
Deel dit artikel: