Nieuw klimaatonderzoek na Facebook-reactie Janny

Nieuw klimaatonderzoek na Facebook-reactie Janny
Foto: VanderWolf Images / Shutterstock.com / Nieuwspaal

Alle onderzoeken naar klimaatveranderingen kunnen de prullenbak in. Dat zegt klimaatwetenschapper Niels Hoogendorp naar aanleiding van de spraakmakende Facebook-reactie van huisvrouw Janny Ruckers-Steffe.

“Dat hele klimaat shit is bull shit het is alleen geld klopperij” [sic], schreef Janny Ruckers-Steffe enkele dagen geleden op Facebook. Haar commentaar heeft de hele wetenschappelijke wereld op zijn grondvesten doen schudden.

“Talloze zorgvuldig uitgevoerde studies kunnen zo de prullenbak in”, aldus wetenschapper Hoogendorp. “Er zijn duizenden onderzoeken naar klimaatverandering geweest en die hebben vrijwel allemaal dezelfde conclusie: ja, het klimaat verandert en ja, dat wordt ten dele veroorzaakt door de mens. Dat is dus allemaal onzin, zo blijkt uit de reactie van mevrouw Ruckers-Steffe.”

Naar aanleiding van het commentaar van mevrouw Ruckers-Steffe is dringend nieuw onderzoek nodig, vindt Hoogendorp: “De heldere, goed onderbouwde analyse van mevrouw Ruckers-Steffe werpt een heel nieuw licht op de zaak. Neem maar van mij aan dat de wetenschap door mevrouw Ruckers-Steffe stevig is wakker geschud.”

 
Deel dit artikel: