17 ℃

Nieuw gekozen carnavalsprins Anton de Tweede schrapt alle festiviteiten

Foto: Stockfour / Shutterstock.com

Een flinke domper voor de carnavalsvierders in het Limburgse Schark. Prins Anton de Tweede, die gisteravond werd gekozen, neemt vergaande coronamaatregelen. Direct na zijn benoeming heeft hij alle carnavalsfestiviteiten in de gemeente verboden.

Gisteravond werd prins Anton de Tweede door carnavalsvereniging De Kiepkluuvers gekozen. Na zijn onthulling kwam de prins met een teleurstellende mededeling. “Het coronavirus is misschien op z’n retour, maar zeker nog niet verdwenen. Sterker nog: het aantal besmettingen in onze gemeente is groter dan ooit. Nu carnaval vieren zou erg onverstandig zijn. Dat gaan we dus niet doen”, sprak de prins. “Ik mag dan prins carnaval zijn, maar ik heb óók de verantwoordelijkheid over uw gezondheid.”

De beslissing van prins Anton de Tweede betekent dat de traditionele optocht en alle andere carnavalsactiviteiten niet doorgaan. Alle cafés blijven op last van de prins vier dagen dicht.

Burgemeester Jan Wolst begrijpt de teleurstelling bij de inwoners van Schark, maar zegt niets te kunnen doen: “Voor carnaval worden de sleutels van de gemeente symbolisch aan de prins overhandigd. Volgens de traditie maakt hij dan vier dagen de dienst uit. Dus ja, juridisch staat hij in zijn recht.”

 
Deel dit artikel: