Nieuw Feyenoord-stadion wordt ‘coronaproof’

Foto: RT Studio / Zhao Jiankang / Shutterstock.com / Nieuwspaal

Eindelijk is de kogel door de kerk. Feyenoord krijgt een nieuw stadion. En wat voor een stadion! De Nieuwe Kuip wordt het eerste ‘coronaproof’ stadion van de wereld. In Rotterdam-Zuid zijn ze trots op dit unicum. 

Een woordvoerder van de club is dan ook louter positief. Hij somt alle voordelen van het toekomstige stadion op: “Aan de buitenkant zal het het stadion er grootser en imposanter uitzien dan we ooit hadden durven dromen. Iedere toeschouwer zit aan de voorkant, achterkant en aan de zijkanten minimaal 1,5 meter van de volgende toeschouwer vandaan. Dat betekent dat ons stadion in ouderwetse pre-corona-termen 76.500 toeschouwers zou kunnen huizen. Gigantisch dus!”

Niet alleen heeft elke toeschouwer een zee aan ruimte, ook krijgt iedereen een eigen ingang en een eigen minibar. En om de sfeer nog verder te verhogen mogen toeschouwers zelf slingers ophangen aan de kunststof kuch-schotten die voor nog meer veiligheid zorgen. En dat alles in een dijk van een stadion dat maar net iets minder toeschouwers kan herbergen dan het stadion van FC Eindhoven.

 
Deel dit artikel: